torstai 28. kesäkuuta 2012

Reissun jälkeen....poutasää?




Pääsin siis ennen juhannusta pariksi päivää tutustumaan Fontainebleaun metsään. Alueiksi valitsin kaksi suosittua, helposti lähestyttävää ja perheystävällistä, Bas Cuvier ja Roche aux Sabots. Ehkä vähän helpotti hetkeksi, kun pääsi edes kokeilemaan, että mitä se Metsässä kiipeily voi olla. Uutta reissua tulee jossain vaiheessa varmasti. Kiipeily onnistui ihan ok. Muutama sopivasti työstöä vaativa herkähkö kutonen ja varsinkin Roche aux Sabotsin alueella sitten pääsin hyppimään vähän terävämpeihin toppeihin. Seiskan reitit vaativat saman verran työstöä kuin nuo 6aatkin, tai toisinpäin. Haasteita oli toki joka puolella, mutta aika nopeasti tuli siirryttyä seuraavaan, jos ei heti reitti auennut.

Eilen tuli käytyä taas Jyväskylän kivillä. Parin viikon tauot tuntuu kestävyydessä, mutta se nyt ei ole mitään uutta. Toppausvideot on nykyään out, ja lähetyskuvia mielummin suositaan henkilökuvia. vastaranta seuraa aikaansa. Otin yhden videon. Pakko sen verran selitellä, että ekasta yrkästä on kyse ja olin ihan puhki, kun en meinannut millään löytää kalliolle. Mutta tuostahan näkee mikä fiilis siellä seinällä on ennen loppuun hiottua lähetystä. Jotkut tietysti lähettää myös ekalla.... https://vimeo.com/44822927

5 kommenttia:

Olli kirjoitti...

kamalan korkealla kävit kääntymässä. mistäs tällainen löytyy? ei sillä, että olisin menossa kokeilemaan. pari viikkoa sitten oli tarkoitus aloittaa taas kiipeily, mutta ensimmäisellä reitillä, ensimmäisessä muuvissa nilkassa napsahti kohtuu äänekkäästi jänne tai nivelside. ehkäpä heinäkuun aikana pääsis kokeilee aloitusta uudelleen, parhaaseen off-seasoniin.

Juho K kirjoitti...

http://27crags.com/crags/paavalinvuori/topos/brittisektori
Vimeossa videon alla oli lisäinfoo.

Harmittaa nuo paukahdukset. Toivottavasti menee parilla viikolla. Laitahan viestiä kun haluat mukaan, valoahan riittää.

Juuso kirjoitti...

Olikos tuo onsight yrkkä? Aika hyvä suoritus kyllä ja varmaan eka boulder "onsight" olis ollu. Ite kiipeen tuolla kyllä trädinä...

Juho K kirjoitti...

Olin mä sun videota kattonut pari kertaa, mut tuolla yläosalla jalitsut jäikin piiloon sen yhen vaakahalkeaman alle, enkä mä uskaltanut nostella jalkoja tarpeeks korkeelle. En ois kyllä saanut mitään kamoja laitettua ainakaan tuolla yrkällä, joten respectit vaan trädittelijöillekin. Oivassa ja Kivenkääntäjässä löyty kallion päältä hyvä ote, niin ne uskalsin topata.

Juuso kirjoitti...

Nuo on kyllä ihan asiallisia linjoja. Just kivasti sen korkusia, että boulderoida ei uskalla ja köysitouhuun vähän lyhyitä :-) Siinä vähän matkaa ehkä n 30m kiipeilijän vasemmalle on muutes semmonen feissi joka kaipais ihan selvästi jotain high ball boulderia. Otahan ens kerralla harja ja naru mukaan ja käy nykäseen siihen uus linja.